Schlager-Trophy - jaarlijkse talentenjacht voor de Schlager

Schlager-Trophy 2018

De Schlager is populairder dan ooit. In Duitsland geeft maar liefst 55 procent van de bevolking aan graag naar Schlagermuziek te luisteren. Maar ook in de aangrenzende landen, waaronder Nederland, heeft het genre vele fans. Artiesten als Andrea Berg, Beatrice Egli, Semino Rossi en Helene Fischer vullen met gemak de grootste zalen. Om ook de nieuwe talenten aan deze sterrenhemel een springplank te gunnen, wordt jaarlijks Die Schlager-Trophy georganiseerd. Bij deze televisietalentenjacht, die ook bij SchlagerTV te zien is, strijden de kandidaten om de trofee voor 'Die Stimme des Jahres'. De beslissing wordt genomen door zowel een vakjury als het publiek.

Schlager-Trophy 2018

In 2020 vindt Die Schlager-Trophy maar liefst twee keer plaats, te weten op 4 april en 24 oktober. Op deze dagen vinden de tv-opnamen plaats in het Atrium in Vilshofen an der Donau, waarbij ook meteen de winnaars bekend worden gemaakt. Op 4 april gaat de strijd tussen vijf zeer uiteenlopende artiesten en bands. Dagobert Weiss uit Berlijn was al eens te zien bij RTL-Supertalent 2019, waar hij juryvoorzitter Dieter Bohlen wist te overtuigen. De Fransman Tom Mathis en de Bielefeldse zanger Louis Pawellek waren al eens te gast in het bekende ARD-programma ‘Immer wieder Sonntags’, waarbij Tom Mathis zelfs winnaar was van de Zomerhitparade. Voor de Volkstümliche Musik tekenen de Steirerkanonen uit het Oostenrijkse Graz, die hun single ‘Supermadl’ ten gehore zullen brengen. Een bijzonder optreden wordt verwacht van de nieuwe groep Keltania, die Duitstalige folkmuziek ten gehore brengen. Deze artiesten gaan onder elkaar uitmaken wie de opvolger wordt van het duo Salvatore e Rosario (foto boven), de winnaar van de voorlaatste editie.

Armin Stöckl

Die Schlager-Trophy wordt uitgezonden door SchlagerTV, Österreichisches Fernsehen T-eins (Tirol), Gute Laune TV, Apart TV (Luxemburg) en Musig24 (Zwitserland). Die Schlager-Trophy wordt mede mogelijk gemaakt door het online magazine Smago. De presentatie is in handen van Armin Stöckl (foto). Meer informatie is te vinden op schlager-trophy.de.